Pages

Sunday, 20 February 2011

m!mpi aneh???.....suatu ketika dulu

hyep smwe!!..arini sye nk share sket story-moli yg sye penah hadapi suatu ktike dlu..story ni berkaitan dgn mimpi aneh??...yg penah sye mimpi aritu..xlme sgt r story nie..ade r dlm dua tige ari lepas..crite die ade suspen..ade gak seram..ade gak timbul persoalan ???..nk citer mcm mne ekk??..
ermm....nie sye citer mimpi sye tw..xtw r petande ape??..tp pelik r gak..sye start dlu eyh??...jgn mencelah tw??

satu hari..sye tgh drive sebuah kete proton wira wane kelabu yakni kete ayh sye ke sebuah kawasan perumahan utk pegi ke rumah ibu sedare sye.sye drive sorg ni sbb fmly da pegi awl..sye pown xtw ume die coz die pindah tempat yg bru..soo..sye pown drive r smpai ke uma die..uma die xde r jao sgt kn...tepi utan depan utan juz belakang uma je ade uma..terpencil gak r...

sebaik sye tibe kt uma tu kn..sye xrse pelik sgt coz...bese r..org bru pindah uma kn...standard r rmai sedare mare dtg melawat..tu mmg tradisi family ktowg..juz nk tandang2..tgk2 uma bru kn..konon r nk bli kn uma kt situ klw bez.. ermm..open house tu standard r  utk org yg bru pindah.sje je resmi uma bru la katekn..sye pown lepak r kt halaman ruma die sorg2..sambil isap rokok!!..nta sejak bile nta sye mrokok..xpenah rse nye dlm idop nie sye mrokok..

tibe2.. dtg sekor ular itam kn..sebesar lengan tgn n sepanjang 1 meter setgh..mnyusup msuk ke dlm uma tersebut mlalui bawah pagar..sye pown ape lg..panik bhai!!..xsempat lari tw x!!...sebab tu ular tu menjadi kn sye ni mangse nye..die pown mencari target anggota yg 'sedap' utk dipatuk..lalu memilih jari telunjuk sebelah kiri sye..zuusshh..zapp!!. patuk jari sye..fuuhhh..hanye tuhan je tw maut ajal sye ketika tu..berpeluh tgk ular yg msih mlekat kt jari tu..alangkah gembire gler2!! r..bler tgk  ular tu salah target..nk dikate kn melebihi target..sebabnye..yg melekat kt jari bukan taring gigi nye..tapi rahang nye sje..hak3..miz target r..terlajak!!.thts mean bise ular tu x msuk dlm bdn sye...sye pown kecian r plak kt ular tu..kecian x bermaksud bg ular tu patuk jari sye sbb mizz td..sye pown capai r ekor ular tu n wt mcm action dlm citer cowboy nk lontar tali..pusing gler2 ular tu.n campak dlm utan..

cter ni blom abes lg...nnt dlu..rlx!!..chilll!!...da reda sket dr ketegangan td...sye ternampak ade sorg laki berjubah berlari dgn laju ke arah rumah sedare sye tu..tibe2 kn!!...lelaki berjubah td berubah kepada ular warne itam ...tp bukan yg mcm td..ular nie a little bit besa sket..xsempat berlari lg nmpk nye..terkesima seketika!!..terkedu..mcm2 perasaan keliru..mne pergi laki td??..buntu..aneh..mcm2 ade r..sempat lg fike mende 2 kan..padahal nyawe da terancam..ular tu pown...zzaaappp..patuk jari telunjuk sebelah kanan plak..xtw r knpe ular yg sye mimpi ni slalu patuk jari telunjuk..tp kali ni sasaran nye tepat..x miss.."jantung berdegup kencang menantikn malaikat dtg!!"..erm..tbe2 terlintas lirik lgu menanti di barzakh.. sye teringat pesan penceramah aritu sblom kite nk bunuh ular tu kte bg salam kt ular tu..nk tau sme ade ular tu jelmaan jin atau tidak..kalau salam dijawab..means ular tu jelmaan jin islam..klw sekadar ketawa atau trus lari kita berhak membunuh nye..ade pihak lain ckp pulak..bler da kne patuk kte patut bunuh ular tu sbb hnye ular tu je yg ade penawar utk bise yg tlh die 'transfer' kn ke bdn kite..nta mcm mne lidah sye kelu utk mgeluarkan perkataan "Assalamu'alaikum"..tersekat-sekat..dan akhirnya keluar juga kate2 tu..alangkah seram n terkejut bile ular tu menjawab salam sye dan terus meluru menyusup keluar dari rumah..apabila ular itu tiba di pintu pagar uma..berubah serta merta kepade bentuk lelaki berjubah..dan berlari dgn laju ke arah yg lain..perasaan gementar..sejuk!!..seram...smwe ade..mati??...ofcoz!!..tp sye x rse sakit pown...sbb kesan patukan tu x mgeluarkan darah atau ape2 pon di bhgn patukan ular tersebut..tanda tnye??..pelik bin ajaib..alahhhh!!..lpe kn r pasal ular..15minit berlalu blom ade pape kesan ke atas diri sye..minit yg ke 20..lelaki berjubah td dtg blk ke rumah sedare kami..n tros bertukar bentuk ular n msuk ke dalam rumah..kali ini target nye mama sye..huhh!!..sye ngn pantas mencapai krusi yg sye duduk td n hentak ular td  bbrpe kali yg bru meyusup bawah meja mkn ..pappappappp...tamat r riwayat idop ular tu di dalam suasane yg panik,,

so konklusi nye..apekah petande di sebalik mimpi nie??...ade kah sekadar mimpi..atau ade hikmah nye...ade yg mngate kn bhwe  mimpi ular ni ade petande yg baik atau sebalik nye..mengikut keadaan mimpi..persoalan yg rumit utk diselesaikan smpai skrg..then??..tolong sye mcm mne ingin mngetahui petande di sebalik mimpi nie 

2 comments:

  1. xsmwe mimpi mainan tido..sbhgnnye ade ptande2 tertentu..thnx ats nsht n komen anda..

    ReplyDelete